Kaip valgai, taip ir gyveni

Pomėgį gaminti paveldėjau iš savo mamos. Pirmasis mano, dešimtmečio kulinaro, patiekalas – virtinukai. Vaikystės pomėgis gaminti tapo mano gyvenimo būdu ir persikėlė į asmenines, miestų šventes, Lietuvos ir pasaulio barbekiu čempionatus. Virtuvėje daug eksperimentuoju, noriu atskleisti patiekalų autentiškumą, išsaugoti produktų natūralumą. Kiekvieną patiekalą gaminu būdamas geros nuotaikos, su meile. Džiaugiuosi, kad vis daugiau žmonių vertina gerą maistą, patys augina daržoves ir prieskonines žoleles. Aš vertinu tik kokybišką natūralų produktą, todėl mano virtuvėje – išbandyta žvėriena, patikimų augintojų mėsa, aukščiausios kokybės žuvis, ekologiškos daržovės, mano paties užaugintos ir derinamos prieskoninės žolelės.

povilas

Nuo ugnies – tiesiai į lėkštę

Kepsnį turi ruošti vietoje ir dar čirškantį patiekti ant stalo. Tai – svarbiausias mano principas. Vertinančius gyvos ugnies virtuvę, gardų ir sveiką maistą, kviečiu stebėti maisto ruošimo procesą, išgirsti ir patirti visą šventei gaminamo maisto istoriją.

Jūsų Povilas Mikalajūnas

Lietuvos Barbekiu kepėjų asociacijos narys
Lietuvos, Europos ir Pasaulio barbekiu čempionatų dalyvis
Lietuvos barbekiu čempionato 2014 m. čempionas, 2013 m. vicečempionas (su komanda „Kadagio uogos“)
Ilgiausio vištienos šašlyko kepimo dalyvis (Lietuvos rekordas, 2015)
Didžiausios vištienos „Tulpės“ kepimo dalyvis (Lietuvos rekordas, 2014)
Didžiausio kiekio meksikietiškų buritų kepimo dalyvis (Lietuvos rekordas, 2013)