• Ručinių dvaro barščiai

    Spirginta šoninė, mėsytės, bulvių, morkų gabaliukai, duonos plutelių rasale marinuotų burokėlių ir raugintų kopūstų derinys – Ručinių dvaro bajorų virtuvės išsaugota tradicija! Barščiai gardinami natūraliomis prieskoninėmis žolelėmis. Sriuba giriama net išrankiausių sriubos mėgėjų.

    Kulinarinis paveldas
    Povilo firminis
  • Šiupininė sriuba

    Tiršta šiupininė sriuba, pagardinta pomidorų pasta, įvairiomis prieskoninėmis žolelėmis ir paspirgintos kaimiškos šoninės kubeliais su perlinėmis kruopomis, pakepintų morkų, svogūnėlių ir minkštos mėsytės gabalėliais. Verdama tik  ant ugnies specialiame puode.

  • Sočioji belukščių avižų košė

    Itin sveika ir maistinga košė verdama iš belukščių avižų grūdų. Košė paskaninta spirgintais kaimiškais lašinukais, kvapniame rapsų aliejuje kepintais svogūnėliais ir morkomis su žiupsneliu druskos ir grūstais kvapniaisiais pipirais. Labai mėgstama didesnių švenčių metu!

    Neturi krakmolo.
    Kulinarinis paveldas
    Povilo firminis
  • Ypač minkšta jautienos nugarinė

    Marinuota aromatingame petražolių, kvapiųjų pipirų, čiobrelių, baziliko marinate. Kepama kadagio uogų dūme, nuolat glaistoma firminiu Urpogio padažu, kad būtų minkšta ir sultinga. Svarbu! Kai temperatūra mėsos viduje pasiekia 90°, iš kepsninės – iškart į lėkštę!

    Galima rinktis šerno, elnio, avies, ėriuko ar kiaulės nugarinę.
  • Sultingi kiaulienos šonkauliukai

    Kruopščiai atrinkti mėsingi šonkauliukai, įtrinti druska, aliejumi, kapotu česnaku, grūstais juodaisiais ir kvapiaisiais pipirais su trupučiu medaus. Ant ugnies kepami šonkauliukai pasidengia lipnia skania glazūra, vilioja dūmo aromatu ir tiesiog tirpsta burnoje! Patiekiami su bulvėmis, duonoje raugintų burokėlių kubeliais, grilyje keptomis daržovėmis arba kitu pasirinktu garnyru.

    Galima rinktis šerno, avies, kiaulės šonkauliukus.
  • Įspūdingasis kumpis

    Ypač kvapnaus mairūno, baziliko, čiobrelio marinato prisotintas kumpis 9 valandas čirškinamas kadagio dūmo ugnyje. Nuolat glaistomas, jis pasidengia gardžiai apskrudusia plutele, o viduje mėsa tiesiog sirpsta aromatingose sultyse. Kumpis patiekiamas su rinktiniame rapsų aliejuje spirgintais auksaspalviais bulvyčių ketvirčiais, ant grotelių keptais pomidorais, paprika arba kitu pasirinktu garnyru. Pasigardinę Urpogio padažu – pirštus apsilaižysite!

    Galima kepti šerno, elnio, avies, ėriuko ar kiaulės kumpį.
    Povilo firminis
  • Špižiniame kazane virtas plovas

    Sultingi mėsos gabalėliai, svogūnėliai, morkytės, birūs ryžiai su trupučiu razinų ir avinžirnių, pagardinti druska ir juodaisiais pipiriukais. Tikras plovas troškinamas aukštoje temperatūroje špižiniame kazane. Gaminimo ritualas + nuostabus skonis ir aromatas!

  • Skrudinti vištienos peteliai

    Kruopščiai atrinkti mėsingi vištienos peteliai, įtrinti kapotų česnakų, aromatingų žolelių, grūstų pipirų ir druskos mišiniu, skrudinami kvapniame aukštos temperatūros aliejuje. Po traškia plutele – itin minkšta ir sultinga mėsytė! Pagardinę Urpogio padažu – pirštus apsilaižysite!

  • Kadagio dūmo sprandinė

    Kapotu česnaku, kvapniaisiais pipirais ir prieskoninėmis žolytėmis įmasažuota per naktį pailsėjusi sprandinė kepama ant špižinių grotelių. Auksaspalvis apskrudęs didelis kepsnys įgauna ypatingą kadagio dūmo aromatą. Kad pajustumėte išskirtinį sultingos sprandinės skonį, ją reikia ragauti iš karto!

    Galima kepti kiaulės, šerno, elnio, avies ar ėriuko sprandinę.
    Povilo firminis
  • Ant grotelių kepta žuvis

    Druska, grūstais pipirais įtrinta žuvis paskrudinama ant ugnies. Tikrojo žuvies skonio nevalia paslėpti po prieskonių gausa! Tinkamai iškepta žuvis yra sultinga ir skani. Jei esate žvejys, svečiai gali mėgautis ką tik jūsų pagauta žuvimi. 7 min. ant grotelių, ir žuvis keliauja ant stalo!

    Galima kepti filė ar visą jūsų pasirinktą žuvį.
  • Natūralių žolelių ir vaisių gėrimai

    Lietuvos miškuose rinktų aviečių, žemuogių, mėlynių, spanguolių, kitų vaisių kokteiliai ir jogurtai, taip pat dilgėlių, čiobrelių, mėtų ar kitų Povilo augintų žolelių kvapni arbata ar Povilo firminė piene mirkytų gilių kava, pagardinta šlakeliu grietinėlės. Ką pasirinksite jūs?

    Povilo firminis